6de leerjaar bezoekt AUDI

Het bezoek aan AUDI

Eerste obstakel :

De treinen staken, gelukkig organiseert meester Eddy een bus.

Tweede obstakel:

Ongeval onderweg, gelukkig blijft onze buschauffeur rustig en cool.

We komen toch nog perfect  op tijd aan in Brussel.  Even tijd om naar het toilet te gaan en om ons knabbeltje op te eten.  We werden in vier groepen verdeeld, elk met onze eigen gids.  Iedere leerling kreeg een zender en oortjes ( daarmee konden we heel aandachtig luisteren naar de gids).

  • Montage :

In de montage worden de gespoten carrosserieën verder met vele onderdelen opgebouwd.  Zoals : zetels, motoren, voor- en achter ramen, deuren (die daar apart worden klaargemaakt),…  Met speciale computers weten de machines hoe stevig en hoe vast de schroeven er moeten ingedraaid worden.  Je ziet er auto’s boven je hoofd zweven, dat zullen we niet rap vergeten.

  • Carrosserie :

Hal vol met robotten die verschillende delen aan elkaar lassen ( puntlassen ).  (Het woord carrosserie betekent: de metalen kist van de auto.)  De weinige mensen die er werken leggen de onderdelen in de machines.  Het is super als je ziet hoe snel die robots bewegen en worden bestuurd door computers, en op het einde komt er een carrosserie uit.

  • Vsc :

Tijdens de ontwerpfase krijgt de toekomstige (nog niet op de markt gebrachte) auto stilletjes aan zijn vorm.  Bij het opbouwen van de eerste nieuwe auto’s in deze streng beveiligde hal treden nog vele fouten op.  Alle fouten moeten opgelost zijn alvorens er later vele honderden per dag van de band rollen (1 per 90 sec. ).

Het was vandaag zeer leerrijk en boeiend.

BEDANKT, het was een dag om NOOIT te vergeten!                        Nele Rubbens   6A

.

Klik op de foto om de fotoreportage te beginnen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*