Berging van ‘de boot’…

Een groot project voor de ouderraad dit jaar, is de vervanging van “de boot” op de speelplaats van de kleuterschool.

De werkgroep van ouderraad en kleuterjuffen kwam ondertussen al enkele malen samen om dit project vorm te geven.

Op deze vergaderingen bleek al snel de bezorgdheid van de kleuterjuffen over de veiligheid van de boot. Beschadigde delen hier en daar, rotte stukken,… kortom: de zeewaardigheid van de boot riep veel vragen op.

Daarom werd op de laatste vergadering beslist de boot alvast af te breken. Ook al is het nieuwe speeltoestel nog niet besteld. De veiligheid van de kleuters primeert en ‘voorlopig’ oplapwerk leek ons nutteloos.

Zaterdag 31 oktober was het zover: berging van de boot. Om 9u ’s morgens, nog een beetje fris maar toch al een flauw zonnetje te zien, verzamelden enkele bereidwillige scheepsmakkers zich rond de boot.

Na een koffietje en een koffiekoekske was het zover… Met behulp van breekhamers, moersleutels, boomzaag, slijpschijf en soms brute kracht gingen we de boot te lijf.

De ontmanteling verliep vlotter dan verwacht en tegen de middag kon de aanhangwagen met ‘wrakhout’ al naar het containerpark.

De inwendige mens werd vervolgens even versterkt met soep, smoskes en cake. De laatste rommeltjes werden nog opgeruimd. De rubbertegels kregen terug hun plekje en iets na 14u konden we afronden.

Nogmaals een dikke merci aan de helpers en de kleuterjuffen voor de catering!

De rest van het project? Wordt vervolgd

Klik op een foto om de reeks te bekijken!

.

.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*