Jaarlijkse activiteiten

Tijdens elk schooljaar organiseert de ouderraad uiteenlopende activiteiten met als doel de school een financieel steuntje in de rug te geven.

Elk van deze initiatieven verloopt uiteraard in nauw overleg met de school. We kunnen dan ook steeds rekenen op een helpende hand van de juffen.

Schoolfuif

Het eerste evenement op de kalender is de schoolfuif die we eind november organiseren.

Dit bruisend feestje geniet steeds een talrijke opkomst. Sinds enkele jaren voorzien we ook een fuif-thema en mag iedereen zich naar hartenlust verk- leden, wat al hilarische outfits opleverde.

De voorbije edities was super-DJ Marc van de partij, sfeer gegarandeerd tot in de vroege uurtjes!

Schoolquiz

In januari/februari proberen we eenieders hersencellen te activeren. Enkele bollebozen van de ouderraad gaan dan de confrontatie met zichzelf aan om de origineelste vragen te bedenken. En het moet gezegd, ze slagen er keer op keer in om een avond vol spanning en amusement te brengen.

In een afgeladen volle Vinkenhofzaal zorgt de rest van de ouderraad samen met de juffen voor de catering, met als suggestie van de chef steevast een portie bitterballen. Dankzij onze sponsors keren de winnende teams ook met mooie prijzen terug naar huis.

Spaghettidag

Wie lust er nou geen spaghetti? Dat was het uitgangspunt om een heuse spaghettidag op het getouw te zetten.

Einde maart serveren we een heerlijk bord van dit Italiaanse topgerecht in de parochiezaal in de Leemstraat. Om en bij de 500 porties worden klaargemaakt voor jong en oud, verspreid over vier shiften.

Na afloop kan men in de bodega nog terecht voor desserts of een drank- je. Ouderraad en juffen staan garant voor een vlekkeloos verloop dankzij goed draaiende teams van koks, afwassers, tappers en opdieners.

WAVO-dag

De laatste activiteit van het schooljaar is de grootste: het ‘schoolfeest’. Dit is een openluchtevenement in de Vinkenhofschool voor onze kinderen en hun families. Er is onder andere een uitgebreide spelenmarkt voor de kinderen terwijl ieder- een kan aanschuiven voor de BBQ.

De zesdejaars zorgen zelf voor een prachtig en overheerlijk dessertenbuffet. Om de twee jaar wordt het feest nog groter en geven al onze kleuters kleurrijke optredens op het podium.

Ouderraad barbecue

Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, voor- zien we als ouderraad ook een moment van interne bezinning.

Dat doen we op een kleine BBQ eind augustus waar we vaak met pijn in het hart afscheid nemen van onze afzwaaiende leden, maar tevens ook al nieuwe plannen smeden voor het volgende schooljaar!

.

.