Jaarlijkse activiteiten

Tijdens elk schooljaar organiseert de ouderraad uiteenlopende activiteiten met als doel de school een financieel steuntje in de rug te geven.

Elk van deze initiatieven verloopt uiteraard in nauw overleg met de school. We kunnen dan ook steeds rekenen op een helpende hand van de juffen.

1. Spaghettidag

Wie lust er nou geen spaghetti? Een eenvoudig uitgangspunt dat keer op keer garant stond voor een jaarlijkse spaghettidag waarbij onze zelfgemaakte saus intussen bijna de status van Werelderfgoed behaalde.

De meest recente vond plaats op 30 november 2019, in het pre-coronatijdperk. Toen serveerden we voor de zoveelste keer een heerlijk bord van dit Italiaanse topgerecht in de parochiezaal in de Leemstraat. Ruim 600 porties werden klaargemaakt voor jong en oud, verspreid over vier shiften!

Na afloop kon men in de ‘bodega’ terecht voor desserts of een drankje. Ouderraad en juffen zorgden voor een vlekkeloos verloop dankzij goed draaiende teams van koks, afwassers, tappers en ‘opdieners’.

2. Een gloednieuw evenement, in de coronakiem gesmoord…

Tijdens het schooljaar 2019-2020 maakten onze traditionele schoolquiz en schoolfuif plaats voor een gloednieuw evenement op de kalender. Een wandelzoektocht voor groot en klein, gecombineerd met een natje en een droogje, bij de start van lente 2020. Helaas besloot een vreselijke pandemie daar anders over…

3. WAVO-dag

En ook het jaarlijks ‘schoolfeest’, onze WAVO-dag, een openluchtevenement in de Vinkenhofschool voor onze kinderen en hun families, moest worden geschrapt. Dit bijzonder populair evenement met onder andere een uitgebreide spelenmarkt voor de kinderen terwijl iedereen aanschuift voor de BBQ kon – driewerf helaas – niet doorgaan in het schooljaar 2019-2020.

Telkens zorgen de zesdejaars zelf voor een prachtig en overheerlijk dessertenbuffet en ieder jaar vrolijken de leerlingen van één van onze vestigingen dit feest op met leuke optredens op het grote podium.

Of we dit schooljaar (2020-2021) coronaproof alternatieven mogen en kunnen uitwerken, is zeer de vraag. Tijd brengt raad!

4. Ouderraad barbecue (intern / voor OR-leden)

Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, voorzien we als ouderraad ook een moment van interne bezinning.

Dat doen we op een kleine BBQ eind augustus waar we vaak met pijn in het hart afscheid nemen van onze afzwaaiende leden, maar tevens ook al nieuwe plannen smeden voor het volgende schooljaar!

Hou onze website en onze Facebookpagina in het oog! Van zodra we coronaproof activiteiten voorbereiden, lezen jullie het als eerste!

.

.