Route2School, voor meer verkeersveiligheid voor onze kinderen! Help jij ook mee?

Om de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen en jongeren te verbeteren, start de gemeente Sint-Katelijne-Waver een groot onderzoek bij de schoolgaande jeugd en hun ouders. Zij kunnen aanduiden welke knelpunten ze ondervinden op weg naar school. We willen ook u oproepen om mee te werken.

Via Route2School wil het gemeentebestuur samen met onder meer de scholen een grondige analyse laten maken van de verkeersveiligheid op (school)routes en het verplaatsingsgedrag van leerlingen en jongeren. Hiervoor roepen ze in de eerste plaats de hulp in van leerlingen, maar ook ouders, leerkrachten en politie worden betrokken.

Via Route2School krijgt u de mogelijkheid om mobiliteitsknelpunten op (school)routes te melden, maar ook om mee na te denken over oplossingen. We willen samen met u op zoek gaan naar goede oplossingen om de verkeersveiligheid te verbeteren. We willen daarom een warme oproep doen om deel te nemen aan dit project. Uw inbreng is namelijk zeer belangrijk om mee de verkeersveiligheid te verbeteren! Zonder uw inbreng kan dit project niet slagen!

Via de mobiele app of de website www.route2school.be kan u de route ingeven die u dagelijks van en naar school aflegt. Komt u onderweg onveilige situaties tegen, dan kan u deze aanduiden, ze omschrijven en zelf ook een oplossing voorstellen. Het programma is erg gebruiksvriendelijk en u geeft knelpunten door in amper twee minuten.

Voor het Route2School-project verzamelen we tot en met 31 maart zoveel mogelijk gegevens. In een volgende stap volgt een grondige analyse van de verzamelde data. Die wordt besproken met de gemeente Sint-Katelijne-Waver, politie en de scholen. De resultaten van het project zullen uiteindelijk publiek meegedeeld worden, zodat iedereen ziet welke stappen we ondernemen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Registreer u op www.route2school.be en ga aan de slag!

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*