Van boot naar kasteel… Ouderraad en kleuterjuffen in actie…

Anderhalve maand geleden verwezenlijkte de Wavo Ouderraad één van haar speciale projecten voor het werkjaar 2015-2016: het vervangen van de oude ‘boot’ op de speelplaats van de kleuterschool door een gloednieuw speeltuig, het ‘kasteel’.

Wavo Ouderraad-lid Kristof Loverie, de eindverantwoordelijke voor de werkgroep ‘boot’, pende volgend verslag. Begaan zijn met onze school en je vastbijten in de realisatie van een waardevol project: zijn terugblik staat er bol van…

” Weet je wat?… We bouwen even een nieuw speelkasteel voor de kleuters…

Na de berging van “de boot” op de kleuterschool bleef het even stil op de speelplaats. Een groot vlak rubbertegels met wat tractorbanden, daarmee moesten de kleuters het voorlopig doen. Maar de werkgroep zat niet stil! Het nieuwe speeltoestel werd besteld. Er was ondertussen ook beslist om de volledige rubbervloer te vernieuwen. Zodra bevestigd werd dat het toestel en de tegels begin februari geleverd zouden worden, kon de planning starten.

Wel, krokusvakantie dan maar? Te beginnen op zaterdag 6 februari en afwerken op zaterdag 13 februari? En dan zoals beloofd door de vertegenwoordiger van de firma Boer opening met receptie de eerste schooldag na het verlof? Deal!

En dus stonden we de zesde van de tweede maand om 8u30 paraat. Een koffietje en een koekske om te beginnen (en om tradities trouw te blijven). Eerste werk die dag: alle rubbertegels verwijderen en al het zand dat eronder ligt weghalen. Met genoeg helpende handen ging dit snel vooruit.

Volgende stap: afmeten waar alle palen, glijbanen en klimrekjes moeten komen. Ook dat ging vlot… En dan het zwaardere werk: gaten in de rubbermatten snijden en overal putten graven van 0.5m diep. De helpende handen bleven gelukkig op post en er werd geschupt en gedrild dat het een lieve lust was. Niet veel later kon de eerste paal van het duikelrek geplaatst worden. Een heuglijk moment, de eerste paal staat!

Iedereen werkte ijverig verder tot het belsignaal. Nu al middag? Soep, belegde broodjes en croques werden gretig naar binnen gespeeld. Na de middag werd er verder gegraven, gepast en beton rond palen gegoten. Gelukkig was het mooi en droog weer! Rond 17u konden we afronden. Het kasteel en duikelrek werden volledig gemonteerd en verankerd. Alles verliep vandaag eigenlijk vlotter dan we hadden durven hopen…

Plan voor zaterdag 13/2: rubbertegels plaatsen!

Enkele helpers gingen er nog voor zorgen dat in de loop van de week ook de afvoergoten rond het kasteel werden leeggespoten. Uit goede bron vernam ik dat dat echter niet zo vlot verliep (we kunnen niet altijd geluk hebben hé). Maar tegen zaterdag 13 februari was ook dit in orde. Perfect! Dan konden we direct aan de vloer beginnen. Er was weer volk genoeg om te helpen dus het ging goed vooruit. Verbindingspinnen plaatsen, tegels plaatsen en afzagen.

Aan de palen van het duikelrek en het kasteel moest natuurlijk wel wat gemeten en gepast worden maar uiteindelijk hadden we tegen de middag zo goed als alle palen gehad. Het catering-team had vandaag voor een pasta bolognaise gezorgd. (Waarvoor nogmaals dank 😉 ) Na de middag werkten we verder aan de tegels, een ander groepje hield zich bezig met het reinigen van de tractorbanden en het afspuiten van de tegels van de speelput vooraan op de speelplaats. Een kleine tegenvaller was de plotse regen…

Tegen 16u waren alle tegels geplaatst. Helaas waren er niet genoeg waardoor we niet volledig konden afwerken. Extra tegels zouden maandag meegebracht worden door Dirk (van Boer). Dan konden we voor de opening nog snel de laatste tegels inpassen. We verpakten het kasteel nog als een reuzencadeautje voor de opening van maandag.

Maandag 15 februari werd rond 14u de vloer afgewerkt. Net op tijd want op 14u30 kwamen alle kleuters buiten voor de officiële opening. Onder een stralend zonnetje en met trompetgeschal werden de lintjes door meester Paul doorgeknipt! De firma Boer had beloofd een kleine receptie op te zetten bij de opening. Voor alle kleuters was er een drankje en wat chipjes voorzien. Wat een feest! De kleuterjuffen hadden een doorschuifsysteem bedacht waardoor alle kleuters konden spelen op het nieuwe speeltuig en receptie konden houden. Supergeslaagd, al zeg ik het zelf!

Misschien zagen sommigen van jullie ook reeds een foto in de krant want ook de pers was aanwezig op de opening!

Nogmaals van harte dank aan alle helpende handen die op één of meerdere werkdagen van dit project aanwezig waren! Vele handen maken licht werk en dat was zeer zeker het geval!

Dikke welgemeende merci!!!

Kristof Loverie

.

Klik op een foto om de reeks te starten…

[supsystic-gallery id=85 position=center]

.

.

.

.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*