Tijdens elk schooljaar organiseert de ouderraad uiteenlopende activiteiten met als doel de school een financieel steuntje in de rug te geven.

Elk van deze initiatieven verloopt uiteraard in nauw overleg met de school. We kunnen dan ook steeds rekenen op een helpende hand van de leerkrachten.

1.Spaghettidag

Wie lust er nou geen spaghetti? Een eenvoudig uitgangspunt dat keer op keer garant stond voor een jaarlijkse spaghetti dag waarbij onze zelfgemaakte saus intussen bijna de status van Werelderfgoed behaalde.

We serveren voor de zoveelste keer een heerlijk bord van dit Italiaanse topgerecht in de parochiezaal in de Leemstraat. Ruim 600 porties worden klaargemaakt voor jong en oud, verspreid over vier shiften!

Na afloop kan men in de ‘Bodega’ terecht voor desserts of een drankje. Ouderraad en juffen zorgen voor een vlekkeloos verloop dankzij goed draaiende teams van koks, afwassers, tappers en ‘opdieners’.

2.Een gloednieuw evenement, in de coronakiem gesmoord…

Tijdens het schooljaar 2019-2020 maakten onze traditionele schoolquiz en schoolfuif plaats voor een gloednieuw evenement op de kalender. Een wandelzoektocht voor groot en klein, gecombineerd met een natje en een droogje, bij de start van lente 2020. Helaas besloot een vreselijke pandemie daar anders over…

Nu, we zijn schooljaar 2023-2024 willen we na 3 succesvolle wandelzoektochten de traditie terug verderzetten met een familiequiz. Nieuw voor deze ploeg maar het wordt een topevenement om naar uit te kijken. Noteer alvast vrijdag 22 maart 2024 in jullie agenda om bij het begin van de lente jullie algemene kennis te toetsen aan de vragen

3.WAVO-dag

En ook het jaarlijks ‘schoolfeest’, onze WAVO-dag, een openluchtevenement in de Vinkenhofschool voor onze kinderen en hun families, moest worden geschrapt tijdens Corona.  Dit bijzonder populair evenement met onder andere een uitgebreide spelenmarkt voor de kinderen terwijl iedereen aanschuift voor de BBQ komt er in 2024 weer aan. Op zaterdag 4 mei verwachten we jullie. Dit jaar zal het team van in de Leemstraat jullie uitnodigen op een fantastische show met als thema… De olympische spelen.

Telkens zorgen de zesdejaars zelf voor een prachtig en overheerlijk dessertenbuffet

4.Ouderraad feestje  (intern / voor OR-leden)

Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, voorzien we als ouderraad ook een moment van interne bezinning.

Dat doen we met een etentje eind augustus waar we vaak met pijn in het hart afscheid nemen van onze afzwaaiende leden, maar tevens ook al nieuwe plannen smeden voor het volgende schooljaar!

Je zou kunnen denken dat de Ouderraad een evenementenbureau is maar naast dit staan we de directie met het lerarenkorps bij met inspraak en advies op verschillende thema’s die dan actueel zijn in het schoolgebeuren.