Technologieklas

meester Stijn, onze ambulante leerkracht, werkt hier met leerlingen van het 4de t.e.m. het 6de leerjaar rond het domein oriëntatie op techniek. De technieklessen gaan telkens door met een halve klas.  Op die manier krijgen de leerlingen tijdens de technieklessen voldoende kansen om volop aan de slag te gaan en wordt er voor de klasleerkracht in de klas ruimte gecreëerd om leerlingen van nabij op te volgen.  Een win-win situatie, zorg en techniek hand in hand!

Enkele jaren geleden hebben we in de bovenbouw de handboeken techniek vaarwel gezegd en proberen we een ontdekplek te creëren voor nieuwsgierige jongens en meisjes.  Het vrijgekomen handboekenbudget wordt nu gebruikt om materiaal aan te kopen, zodat we een divers en breed aanbod aan werkmateriaal kunnen aanbieden.  “”Het atelier” is nu een volwaardige werkplek op school waar we inzetten op denken en doen.  De leerlingen gaan zelf aan de slag en de instructietijd wordt beperkt. Constructief samenwerken is hiervoor een absolute voorwaarde!

We geloven dat waarnemen, ontdekken, onderzoeken, ondernemen, (de)monteren en creëren de nieuwsgierigheid aanwakkert en leerlingen aanzet om met veel goesting een positieve keuze te maken voor techniek!